top of page
The photo shows two senior couples. Two of them are wearing rucksacks. They are resting from their walk. They are sitting on the side of a path and enjoying the view into the landscape.

BodyTalk Access Training voor meer levensvreugde op oudere leeftijd

Het geluk ligt in de oude dag. Zo kun je althans de ‘Geluksatlas’ van de Universiteit van Freiburg lezen. Op basis van representatieve interviews concludeerden de onderzoekers dat Duitse senioren de afgelopen 20 jaar actiever, gezonder en gelukkiger zijn geworden.

Maar ook het Europese onderzoeksproject SHARE – Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe – bevestigt de positieve trend. Een gezonde levensstijl draagt bij tot meer levensvreugde en tevredenheid op oudere leeftijd.

 

Met de BodyTalk Access Training kunnen flexibiliteit en een optimistische levenshouding worden versterkt. Dit omvat ook het voorkomen van mogelijke angst of depressie op oudere leeftijd.

Binnen één dag leren deelnemers vijf eenvoudige oefeningen uit het BodyTalk System. Deze oefeningen stimuleren het zelfregulerend vermogen van het lichaam, herstellen het innerlijk evenwicht en kunnen bij regelmatig gebruik leiden tot een groter welzijn op de lange termijn. Individueel of in combinatie kunnen de oefeningen altijd en overal in een paar minuten worden uitgevoerd – alleen of met z’n tweeën.

Neem je gezondheid in eigen hand!

Sluit je aan bij anderen en heb plezier in het leren van de herstellende kracht van BodyTalk. Kijk bij mijn trainingen voor de data van de volgende BodyTalk Access Training bij jou in de buurt. Je kunt ook met een groep van minstens zes personen samenkomen en de training bij je thuis of via Zoom organiseren. Neem gerust contact met me op voor details.

 

Ik kijk uit naar je aanvraag. 

Deze ervaringen hebben senioren

Hansje Serné, 90 jaar, voormalig coördinator in het Sint Joannes de Deo-ziekenhuis in Haarlem, vertelt hoe BodyTalk haar hielp na een val:

 

‘In maart 2021 ben ik gevallen en ik brak mijn heup. Na een operatie en zes weken revalidatie viel ik opnieuw en brak mijn schaambeen. Er is geen behandeling voor deze breuk. Mijn buurvrouw Christine bood aan de BodyTalk Access-technieken regelmatig bij me te doen. Dit verbeterde mijn mobiliteit aanzienlijk en ik kon me vrij snel weer zelfstandig met de rollator voortbewegen. Later nam ik deel aan de BodyTalk Access Training en ik doe de technieken regelmatig. Het voelt elke keer heel ontspannend.’

bottom of page