top of page
This photo shows a close up of a man's head. His hands are touching his head. He is practising BodyTalk at a BodyTalk Access Training by Christine Wagner.

De vijf technieken

Ik leer je de volgende technieken binnen één dag – op verzoek ook in twee halve dagen. Na de training ontvang je een digitaal lesboek (pdf) waarin alle toepassingen duidelijk worden beschreven. Ik bied ook regelmatig virtuele trainingsavonden aan waarop je de technieken kunt oefenen en ervaringen kunt uitwisselen in de groep. In mijn agenda  vind je de eerstvolgende BodyTalk Access Training bij jou in de buurt.

1. Verbetert hersenactiviteit

Geheugen, concentratie en een gezonde slaap worden gestimuleerd door de Cortex-techniek.

2. Zorgt voor ontspanning

Stress beperkt de coördinatie van de hersenen, wat zich onder meer kan uiten in stemmingswisselingen. De Switching-techniek kan helpen het evenwicht van het sympathische en parasympathische zenuwstelsel te versterken.

3. Optimaliseert de waterhuishouding

Alle fysiologische lichaamsprocessen zijn afhankelijk van een goede watervoorziening. Zelfs als we veel water drinken, kan het lichaam het vocht niet altijd optimaal gebruiken. Vaak is het transport door de celmembraan verstoord. De Hydratatie-techniek zorgt voor een evenwichtige wateropname.

4. Versterkt het immuunsysteem

Disbalansen kunnen het immuunsysteem verzwakken.

De techniek van de lichaamschemie kan dit onevenwicht corrigeren en de afweer tegen virussen of schadelijke bacteriën versterken, alsook allergieën en intoleranties verlichten.

5. Bevorderen flexibiliteit

Het stimuleren van de reciproque paren – ‘reciproque’ betekent ‘wederkerig’ – kan de werking van het bewegingsapparaat herstellen.

Dit heeft een positief effect op coördinatie- of wervelkolomproblemen en op chronische pijn.

 

Als op zichzelf staande techniek kan de zogenaamde ‘Snelle Hulp’ helpen bij kleine verwondingen of het fysiologische zenuwstelsel kalmeren in extreme situaties. Op deze manier helpt de Snelle Hulp-techniek in noodgevallen totdat medische zorg arriveert.

In deze video licht ik een van de belangrijkste technieken van de BodyTalk Access Training toe. Met de Cortex-techniek wordt het hele lichaam-geestcomplex geharmoniseerd. Dit betekent dat stress wordt verminderd en dat de zelfregulatie van het lichaam wordt aangesproken.

Probeer het meteen uit!

bottom of page