top of page
This photo shows the inner foyer of a hospital. Two doctors are talking about a patient's results.

BodyTalk Access Training
voor professionals in klinieken

Verpleegkundigen, therapeuten en artsen in psychosociale contexten staan bloot aan hoge stressniveaus. Ze werken met patiënten die veel zorg en aandacht nodig hebben. Bovendien staat het medisch personeel sinds de coronapandemie onder veel grotere psychologische druk dan voorheen. ‘Zijn gestreste artsen de depressieve patiënten van morgen?’ vraagt het Duitse medische tijdschrift Deutsches Ärzteblatt zich daarom af in een artikel over de werkgerelateerde overbelasting van medische professionals.  

Gemakkelijk geïntegreerd in de dagelijkse routine in de kliniek

Ontspanningsmethoden zijn de eerste keuze om het autonome zenuwstelsel tot rust te brengen en de eigen krachten te versterken. Er is in de dagelijkse werkroutine echter vaak weinig tijd om bijvoorbeeld yoga of autogene training te beoefenen. De BodyTalk Access Training biedt een goed alternatief: de oefeningen stimuleren het zelfregulerend vermogen van het lichaam. Individueel of in combinatie kunnen de oefeningen in een paar minuten worden uitgevoerd – tijdens pauzes alleen of in een team.

De BodyTalk Access Training leidt tot innerlijke rust en concentratie.

Dit kan de communicatie in het team en het werk met patiënten positief beïnvloeden. Een goede verstandhouding met de patiënt ondersteunt het verloop van de therapie en daarmee het succes van de behandeling.

BodyTalk voor stresspreventie
in de neuropsychiatrie

In opdracht van de Kliniek voor Psychiatrische Rehabilitatie in Ettelbrück/Luxemburg (Centre Hospitalier Neuro-Psychiatrique, CHNP) en in het kader van het bijscholingsprogramma voor stresspreventie geef ik regelmatig en met succes de BodyTalk Access Trainingen aan medisch personeel. De deelnemers profiteren van het ontspannende effect van BodyTalk. De professionals passen het geleerde ook selectief toe in hun therapiegroepen.

Breng de BodyTalk
naar jouw kliniek!

Ben je geïnteresseerd in het aanbieden van BodyTalk aan je personeel als preventieve gezondheidsmaatregel?

Neem dan de BodyTalk Access Training  op in je trainingensaanbod.

In één dag, of desgewenst twee halve dagen, leren de deelnemers vijf eenvoudige BodyTalk-technieken. De praktische oefeningen zijn leuk en bevorderen de teamgeest.

 

Ik kijk uit naar je aanvraag.

Ervaring van een deskundige

K. de Kroon heeft deelgenomen aan de BodyTalk Access Training. Ze geeft leiding aan een ambulante psychiatrische dienst:

‘Ik gebruik BodyTalk bij sommigen van onze psychiatrische patiënten. Door de technieken komt hun mentale carrousel tot rust, ontspannen ze in het algemeen meer en kunnen ze zich beter concentreren. Zelf heb ik gemerkt dat ik geduldiger ben geworden en gemakkelijker beslissingen kan nemen. BodyTalk boeit me echt. En ik zou willen dat zoveel mogelijk mensen in onze kliniek de techniek zouden leren en gebruiken.’

Leestip

BodyTalk helpt bewezen om pijn te verlichten

BodyTalk helpt bewezen om chronische pijn te verlichten. Dit is het resultaat van de studie ‘Evaluation of BodyTalk, a novel mind-body medicine, for chronic pain treatment’  (2015), die onder meer werd begeleid door wetenschappers van de Universiteit van Los Angeles (UCLA).

De persoonlijke weg naar complementaire geneeskunde

Welke ervaringen had de conventionele arts dr. Brenda Davies met energiegeneeskunde en hoe heeft dit haar werk veranderd? Hier lees je meer over in een portret van de Engelse in het Duitse vaktijdschrift voor artsen (Deutsches Ärzteblatt).

Mijn boekentip voor jou

De bekende oncoloog Dr. Kelly A. Turner, gepromoveerd aan de Universiteit van Californië Berkeley, wijdt haar boek Radicale Remissie, aan de 9 speerpunten die een wezenlijk verschil kunnen maken aan de spontane genezing van kanker – in vakjargon radicale emissie genoemd. Op een persoonlijke en ontroerende manier presenteert zij therapieën en methoden die het genezingsproces van ernstige ziekten positief beïnvloeden – het BodyTalk System is er daar één van. Ik schreef een recensie (pdf)  van deze New York Times-bestseller voor de International BodyTalk Association. Turners boek is niet alleen een grote inspiratiebron voor BodyTalk-therapeuten, het is ook een ode aan het leven en moedigt ons aan om het steeds weer met vreugde en dankbaarheid tegemoet te treden.

bottom of page