top of page
PIC7_k.jpg

Over mij

We zijn op deze aarde om een gelukkig en vervuld leven te leiden en te groeien door onze ervaringen. Dat is mijn levensfilosofie. Ik vertrouw op de eigen kracht van elk individu en respecteer de persoonlijke weg die elk mens voor zichzelf gaat. Deze humanistische invalshoek geldt zowel voor mij als systeemcoach als voor mij als BodyTalk-therapeute.

Mijn persoonlijke weg naar BodyTalk

Het was ook een persoonlijke ervaring die mij met BodyTalk in aanraking bracht. Ik zou een wortelkanaalbehandeling ondergaan, maar een bevriende tandarts adviseerde me om een BodyTalk-balance te boeken. Ik heb veel gereisd en als cultuurmanager onder andere in Guatemala, Indonesië en Syrië gewoond en gewerkt. Het zogenaamd vreemde is mij niet vreemd – integendeel:

het onbekende is een verrijking. Zodoende was het voor mij eenvoudig om het advies van de tandarts aan te nemen. Ik heb een afspraak gemaakt met een BodyTalk-therapeute. Al een dag na de sessie was mijn kiespijn verdwenen – en röntgenfoto's toonden aan dat een ingreep niet meer nodig was. Ik heb de tand nog steeds!

Mijn interesse in BodyTalk was gewekt en bleef zich ontwikkelen. Uiteindelijk besloot ik een opleiding tot gecertificeerd BodyTalk-therapeute te gaan volgen, die ik naast mijn werk als cultuurmanager met succes afrondde. Sinds 2011 ben ik Certified BodyTalk Practitioner (CBP) en werk ik er wereldwijd mee.

Water – het centrale element van het leven

Sinds mijn kindertijd draag ik de liefde voor het element water met me mee. Water speelt ook een centrale rol in het BodyTalk System. Ons belangrijkste doel als BodyTalk-therapeut is om lichaam en geest door middel van verschillende technieken weer in balans te brengen. Hiervoor is een actieve waterhuishouding tot op celniveau belangrijk, want alleen als er water door de membranen stroomt, is het lichaam voldoende gehydrateerd.

BodyTalk ondersteunt de cellen om via de membranen water en belangrijke voedingsstoffen te absorberen en om gifstoffen uit te scheiden. Bovendien hebben we water nodig voor al onze lichaamsprocessen. Zenuwcellen kunnen bijvoorbeeld niet met elkaar communiceren als er niet voldoende vocht aanwezig is. Een goed gehydrateerd lichaam is daarom een basisvereiste voor elke BodyTalk-balans. 

 

Samenwerkingsverband

Het BodyTalk System is een holistische, dynamische, energiegeneeskundige methode, die consequent verder onderzocht en ontwikkeld wordt. Ik ben lid van de International 

BodyTalk Association (IBA). 

ibaLogoWeb_blau.jpg
bottom of page