top of page
BS_Bodytalk_%2540muur_20190922-53_edited

Preventie: BodyTalk Access-training

Er zijn zes basis-BodyTalk-technieken die je kunt leren en dagelijks toepassen – op jezelf en op anderen. Ik leer je deze technieken aan in het kader van de eendaagse BodyTalk Access-training – ofwel in een bijeenkomst op locatie of virtueel via Zoom. Aan het einde van het seminar ontvang je een certificaat en een studieboek waarin alle technieken met tekst en beeld duidelijk worden uitgelegd.

 

Met wat je hebt geleerd, versterk je niet alleen je eigen weerbaarheid en gezondheid – je kunt de technieken ook toepassen op je partner, kinderen of ouders, maar ook op studenten, in het sportteam of op je patiënten. De BodyTalk Access-training is er speciaal voor ontworpen om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen profiteren van de positieve effecten.

De zes technieken van de BodyTalk

Access-training...

 

... verbeteren de hersenactiviteit 

Dit stimuleert het geheugen, de concentratie en de coördinatie. Bovendien bevordert de

Cortex-techniek een gezonde slaap.

... zorgen voor ontspanning  

Naarmate de stress afneemt, wordt de mentale kracht opgebouwd. Een veelvoorkomend neveneffect van stress is de neiging van de hersenen om de coördinatie tussen de linker-en rechter te beperken. Dit uit zich bijvoorbeeld in onoplettendheid, verwarring, slechte coördinatie of stemmingswisselingen. De Switching-techniek kan helpen om de normale hersenfuncties te herstellen.  

... hydrateren het lichaam

Ons lichaam bestaat voor 80 procent uit water. Alle fysiologische processen in onze cellen, zenuwen en organen zijn afhankelijk van een goede watervoorziening. Maar zelfs als we veel water drinken, kan het lichaam de vloeistof niet altijd optimaal gebruiken. Het transport van water door het celmembraan wordt vaak belemmerd. De Hydratatie-techniek kan het lichaam in staat stellen om het beschikbare water weer optimaal te benutten – en dit verbetert op zijn beurt de fysiologische processen.

... versterken het immuunsysteem

Door onevenwichtigheden in het lichaam kan het immuunsysteem vaak niet effectief ingrijpen tegen virussen, schadelijke bacteriën of parasieten. De Bodychemistry-techniek kan deze disbalans corrigeren en het lichaam weer in staat stellen zijn eigen gezondheid te verbeteren.

... bevorderen mobiliteit, houding en evenwicht

Onze lichaamsstructuur speelt een belangrijke rol voor een gezond en mobiel leven. De Reciproke-techniek kan vaak worden gebruikt om de ongestoorde werking van het skelet- en spierstelsel te verbeteren. Dit kan op zijn beurt een positief effect hebben op coördinatie- of ruggengraatproblemen en chronische pijn.

... helpen in noodsituaties

Het BodyTalk Access-programma bevat ook de zogenaamde Snelle-Hulp-techniek. Deze ondersteunt een snelle en veilige communicatie in het lichaam-geestsysteem. En: ze is eenvoudig te gebruiken. Als een op zichzelf staande techniek kan ze helpen om kleine verwondingen aan te pakken en in noodgevallen kan ze hulp bieden tot medische zorg arriveert.

BodyTalk ACCESS Training

Wil je meer weten? Bekijk mijn video over de BodyTalk Access-training of neem contact met mij op.

Zelfzorg voor jou en je gezin in minder dan tien minuten per dag.

Leer het in één dag, gebruik het je leven lang.

bottom of page