top of page
Family Portrait

Mijn aanbod: BodyTalk-balans

Je bent nieuwsgierig geworden en wilt weten hoe een BodyTalk-balans eigenlijk werkt? De volgende stappen beschrijven hoe je je een sessie met mij ongeveer kunt voorstellen:

1. Van vragen naar antwoorden  

Voor de eerste afspraak krijg je een paar vragen van mij, die je vrijwillig beantwoordt. Bijvoorbeeld over je fysieke en mentale conditie, welke therapieën je wellicht volgt en wensen die je hebt voor een BodyTalk-balans. Je brengt dit formulier mee naar de afspraak en we zullen erover praten.

2. De communicatie in het lichaam activeren

Na ons gesprek ga je gekleed op de massagetafel liggen. Met behulp van een spiertest zal je lichaam aangeven op welk punt – of op welke punten – de communicatie weer in gang moet worden gezet en je systeem weer in de juiste balans kan worden gebracht. Daarbij komt alles aan bod wat op dat moment voor jou belangrijk is, bijvoorbeeld bepaalde emoties, persoonlijke relaties of gebeurtenissen. Zodra de juiste aspecten van het lichaam zijn gevonden, richten we gezamenlijk onze aandacht op de gebieden waar de communicatie weer op gang moet komen. 
Hoe werkt dit? Dat verklaart de kwantumfysica, die leert dat energie de aandacht volgt.

 

3. Verankering met tikken

Terwijl we onze aandacht op de verbindingen richten, tik ik met mijn hand op specifieke gebieden van het lichaam, die we de ‘drie hersenen’ noemen. Eerst tik ik zachtjes op het hoofd om de communicatie in de hersenen aan te spreken. Deze benadering komt uit de Hatha-yoga. Dan tik ik op het borstbeen, zodat het hartbrein de nieuw gecreëerde verbindingen opslaat. En tot slot tik ik op de buik om het buikbrein aan te spreken en de nieuwe verbinding(en) te integreren in het hele systeem. Op deze manier wordt de communicatie verankerd in het lichaam-geestsysteem.

4.  Het innerlijk opruimproces begint 

Na ongeveer 30 tot 45 minuten worden verschillende communicatiesystemen van het lichaam gestimuleerd. Voordat je teruggaat naar je dagelijks leven, rust je nog een tijdje uit. Tot slot zullen we het hebben over je huidige gezondheidstoestand en eventuele bijzondere ervaringen die je hebt gehad tijdens de balans. Ik zal je ook de Cortex-techniek laten zien, die je eenvoudig in je dagelijks leven kunt integreren.

5. Hoe het verder gaat 

In het begin adviseer ik drie BodyTalk-balansen op korte intervallen na elkaar. In dit ritme kun je de communicatie van je lichaam-geestsysteem activeren en synchroniseren. Later kun je de afstand tussen de balansen vergroten en zo je gezondheid en welzijn op de lange termijn ondersteunen.

bottom of page