top of page
BS_Bodytalk_@muur_20190922-12_k.jpg

Hoe BodyTalk werkt

Ieder mens heeft het vermogen om zijn zelfregulerende krachten te activeren. Als we ons bijvoorbeeld in de vinger snijden, starten er in ons lichaam automatisch mechanismen op waardoor de wond zich in een paar minuten sluit. Dit proces voltrekt zich niet alleen lichamelijk – we zijn ook emotioneel en mentaal in staat onze weerstand te activeren.

 

Er zijn echter ook momenten dat deze capaciteit niet voldoende beschikbaar is voor ons. Bijvoorbeeld in stresssituaties, of omdat we onze veerkracht hebben opgebruikt door te veel taken op de schouders te nemen. Onze levensstijl, de eisen van de buitenwereld of de constante mobiele bereikbaarheid kunnen ons overweldigen en onze systemen uit balans brengen.

 

Het is allemaal een kwestie van communicatie

Ons lichaam is voortdurend bezig om interne processen te synchroniseren en te coördineren voor een optimale gezondheid. Als dit netwerk wordt verstoord, kunnen de systemen niet meer optimaal met elkaar communiceren. Ze raken in disbalans en veroorzaken klachten of zelfs ziekten.

Als we pijn hebben, praat het lichaam met ons: dit is BodyTalk. Onze keel wordt dichtgesnoerd, iets ligt ons zwaar op de maag, of we hebben een gebroken hart… Ons lichaam laat ons weten dat er iets mis is.

Het BodyTalk System maakt gebruik van deze kennis en herstelt de verbinding tussen fysieke onderdelen en fysiologische processen van het lichaam. Daarbij worden overtuigingen, geloofspatronen en emotioneel geladen ervaringen in het (onder) bewustzijn aangesproken, met als doel het aangeboren vermogen van het lichaam tot zelfregulering te stimuleren en duurzaam te borgen.

 

BodyTalk System
ibaLogoWeb_blau.jpg

Leestip

Het is bewezen dat BodyTalk chronische pijn verlicht. Dit blijkt uit de studie

»Evaluation of BodyTalk, a novel mind-body medicine, for chronic pain treatment« (2015),

Leestip

Voor de International BodyTalk Association (IBA) 
schreef ik een artikel over de New York Times-bestseller

»Radical Remission, Surviving Cancer Against All Odds« door dr. Kelly A. Turner.

Deze psychotherapeute is gepromoveerd aan UC Berkeley en is gespecialiseerd in integratieve oncologie. Persoonlijk en ontroerend beschrijft Turner verschillende therapieën en methoden die het genezingsproces bij ernstige ziekten positief kunnen beïnvloeden en ondersteunen. Inclusief het BodyTalk System. Het boek is niet alleen een grote inspiratiebron voor BodyTalk-therapeuten, het is ook een ode aan het leven en moedigt je aan om het keer op keer met vreugde en dankbaarheid tegemoet te treden.

bottom of page