top of page
BS_Bodytalk_@muur_20190922-07_k.jpg

De Cortex-techniek

De cortex – het Latijnse woord voor schors – bestaat uit frontale, pariëtale, achterhoofds- en temporale kwabben. Samen vormen ze de hersenschors. Het in evenwicht brengen van de hersengebieden – de Cortex-techniek – is een centrale techniek van het BodyTalk System. Het verbetert de communicatie binnen de hersenen en tussen de hersenen en het lichaam; het is alsof je op de ‘reset-knop’ van de hersencomputer drukt.

Met de Cortex-techniek wordt het hele lichaam-geestcomplex op elkaar afgestemd. Dit betekent dat stress wordt verminderd en dat de zelfregulering van het lichaam wordt ondersteund. Vaak verbetert de Cortex-techniek het denkvermogen, de geheugenprestaties, de concentratie en andere fysiologische functies. Het verhoogt dus het algemene welzijn.

 

De Cortex-techniek maakt deel uit van de BodyTalk Access-training. In deze eendaagse training leer ik je zes eenvoudige en effectieve methoden die je zelf kunt toepassen en integreren in je dagelijks leven. Je kunt deze technieken ook gemakkelijk met anderen oefenen of de Cortex-techniek aan anderen leren. Bijvoorbeeld je partner, kinderen, ouders, studenten, sport- of werkcollega's, maar ook patiënten en klanten.

 

 

Klik op de video en zie hoe je de Cortex-techniek bij jezelf kunt doen.

bottom of page